Собственици на автомобили

Ще бъдете изненадани да разберете колко са регистрирани случаи на повреда на превозното средство, причинени от неправилно повдигане. Най-често това се отбелязва в случаите, когато собствениците на автомобили се опитват самостоятелно да сменят колесните дискове или да извършват някакви ремонтни дейности по автомобила. Автомобил на крик. Нека поговорим по-подробно за това как правилно и безопасно да вдигате кола. Най-важното правило за безопасно използване на крик е задължителното повдигане на автомобила върху равна повърхност. Ако колата е на наклон, тогава е забранено да я повдигате на крик ще трябва да намерите идеално равна платформа, която ще ви позволи да поставите колата успоредно на земята.

Автомобил на крик

Ето защо в гаражите е задължително изравняването на пода, който не трябва да има значителна разлика във височината. Крикът може да се монтира само на местата, където е изключена деформация на тялото. Собствениците на автомобили. Най-безопасно е да го разположите на задната ос и гредата на предната ос. Автомобил на крик. Колата може да се затъне в кална почва и вие искате да вдигнете колата, като по този начин вдигнете колата и поставите парцали под колелата, след като сте излезли от влажната почва. Задължително е да се добави допълнителна опора, за да се предотврати подхлъзване и движение на машината, когато е повдигната. Когато повдигате машината, процедирайте възможно най-внимателно и гладко.

Неговото увреждане

В никакъв случай превозното средство не трябва да се повдига рязко, тъй като в такива случаи натоварването върху опорната точка е значително увеличено, което може да доведе до неговото увреждане. Собствениците на автомобили. За по-голяма надеждност на фиксирането на самия крик, под него трябва да се поставят уплътнения или всякакви други опори. След като сте инсталирали машината на идеално равна повърхност, е необходимо допълнително да затегнете ръчната спирачка, което ще изключи възможността за връщане назад на машината веднага щом тялото започне да се издига от едната страна. За да можете да затегнете колелата с ръчната спирачка, този уред трябва да се поддържа. Ще е необходимо редовно да се развива кабелът и да се сменят накладките на ръчната спирачка.

Безопасността на цялата процедура

Също така експертите препоръчват поставяне на устройства за откат под колелата, противоположни на точката на повдигане. Можете да ги купите в специализирани магазини, в краен случай можете да поставите голям камък или неизползвана резервна гума под колелото. По този начин безопасността на цялата процедура е значително повишена, собственикът на автомобила не рискува колата при повдигане на една от страните да започне да се връща малко назад, това ще откъсне крика от точката на закрепване, след което ще е необходимо да се извършат скъпи каросерийни ремонти на автомобила. Повечето крикове, които са стандартни за автомобилите, се различават по изработка и напълно съответстват на определен модел.