Автомобилът е без гориво

автомобилът е без гориво

Автомобилът е без гориво

На пътя често се случват неприятни изненади. Една от най-честите „изненади“ е, когато резервоарът на превозното средство е напълно празен. Непознат коловоз, липса на контейнер и замръзване могат да ви попречат да попълните запаса от гориво и да объркате дори опитен шофьор. Какво можете да направите, ако останете без бензин? Има няколко начина за решаване на този проблема. Какви действия можете да предприемете? Обади се на приятел. Източваме гориво от друг автомобил. Стигаме до бензиностанцията на автостоп. Какво трябва да направя, ако колата не зарежда след зареждане с гориво? Автомобилът е без гориво.

Какви действия можете да предприемете

Обадете се на приятел или познат, ако сте близо до тях. По този начин можете да получите гориво възможно най-бързо. Излезте от колата, отворете капака и се опитайте да привлечете вниманието на минувачите. Рано или късно някой от тях ще спре. Или да ви качи до най-близката бензиностанция или да изтегли колата до бензиностанцията. Свържете се с пътна помощ. Със сигурност ще ви бъде помогнато да се справите с проблема. Обади се на приятел. Този сценарий е най-желаният. Той обаче работи само ако бензинът е свършил на относително кратко разстояние от местоположението на приятеля. Едва ли ще отиде на помощ на 1000 км, тъй като е твърде скъпо. Но ако имате приятели, които са готови да жертват личното си време и да изразходват прилично количество от личния си резервоар, това ще бъде много полезно.

Монтиран филтър за гориво

Уверете се, че собственикът на автомобила не е монтирал филтър за гориво в гърлото за пълнене. За да предотврати кражба на гориво. Ако го няма, можете да започнете да източвате бензина. Опитайте се да поставите колите една до друга с капачката за гориво една към друга. След това трябва да вкарате маркуч в резервоара на автомобила, да поемете малко въздух от него. Но много внимателно, така че бензинът да не попадне в устата ви. И да го поставите в контейнер. Изчакайте, докато се източи необходимото количество гориво и извършете обратната процедура. Използвайте фуния, за да източите бензина в застоялия резервоар на автомобила.

Лесен начин за източване на автомобил

Има и по-безопасен начин, но той изисква значителна разлика във височината. Единият автомобил трябва да е на хълм. В резервоара на машината се вкарва маркуч, през който горивото ще изтече до максималната дължина. Другият край на маркуча се затваря с пръст, за да се създаде вакуум. След това трябва бързо да извадите част от маркуча и да го вкарате в резервоара на автомобила, който е свършил с бензин. Благодарение на създаденото налягане горивото ще работи без помощ. Освен това трябва да имате маркуч и туба за източване на горивото под ръка. Възможно е също спрял автомобил да работи на бензин с различно октаново число или дори на бензин.

Гориво от друга кола

Източване гориво от чужда кола. Ако на помощ ви е дошъл нов автомобил с чуждестранно производство, получаването на гориво може да бъде доста проблематично. Това обаче все още е възможно. Автомобилът е без гориво. Има 2 начина за прехвърляне на гориво от чужд автомобил в автомобил, в който е свършил бензинът. С маркуч. За да бъде процедурата успешна, е необходимо в отвора за пълнене да бъде монтирана мрежа с диаметър най-малко 6 mm. За нея ще ви е необходим гъвкав и в същото време непременно твърд маркуч с дебелина 4–5 mm и дълъг 3 или повече метра. Автомобилът е без гориво. Тези строги изисквания се дължат на сложната геометрия и дългите вратове на съвременните автомобили. Този метод има съществен недостатък. Много ниска вероятност за спиране на превозното средство с необходимия диаметър на отворите на мрежовата мрежа и липсата на маркуч с подходящи параметри.