Автомобилен завод

автомобилен завод

robots welding in an automobile factory

Строителни материали

Първият завод за автомобили от 70-те години на миналия век остава истински гигант в автомобилната индустрия. Сега в баланса на предприятието майка и шестте му клона има около хиляда камиона от 60 различни модела с товароносимост от 0,8 до 35 тона и почти 800 единици ремарке от 50 разновидности. Това е най-големият парк в света, концентриран в едно предприятие. Фирмата се занимава основно с превоз на строителни материали, автомобилен завод откъдето произтича и специализацията на подвижния състав, влекачи КАМАЗ, МАЗ и в по-малка степен ЗИЛ за работа с полуремаркета ОДАЗ, МАЗ и др. Както и с бордови превозни средства и самосвали на шасито на същите марки.

Автомобилен завод

За да се поддържа такава широка гама превозни средства в изправност, е създадена мощна производствена база. В арсенала има около 4000 проби гаражно оборудване и над 200 поста за поддръжка и ремонт на автомобили, които дори много големи технически центрове нямат. Паркингът през 1960 г. се състоеше от уникални влакове МАЗ-200V. Отгоре, влак с полуремарке и ремарке на базата на МАЗ-5215В, произведени в автомобилния завод, и автомобил с полуремарке UPP-12 отдолу, произведен от Главстройстрой за ремонт на автокранове за транспортиране панели и прегради. Паркингът през 1960 г. се състоеше от уникални влакове МАЗ-200V. Отгоре, влак с полуремарке и ремарке на базата на МАЗ-5215В, произведени в автомобилния завод, и автомобил.

Чуждестранните автомобили в експлотация

Възможностите на предприятието ви позволяват да възстановите напълно всяка кола. За чуждестранните автомобили в експлоатация има различна процедура за извършване на рутинна поддръжка, която се извършва изцяло в ATP. За това има необходимия брой инспекционни канали и надлези, разнообразие от повдигащи съоръжения кранови греди, електрически подемници и др. Автомобилен завод, множество задънени и поточни канавки, плъзгащи се и монтирани в багажника електромеханични асансьори, дозатори за масло, различни инструменти и оборудване. Секцията за ремонт на горивно оборудване следи доброто състояние на горивните помпи с високо налягане за различни видове дизелови двигатели YaMZ-236, YaMZ-238, YaMZ-7511, KAMAZ, MMZ-245, както и друг.

Технологично оборудване

Използвайки производствения потенциал, автомобилната индустрия не само възстановява износените агрегати чрез напластяване и по-нататъшна механична обработка, но също така, ако е необходимо, произвежда оригинални части според чертежите, включително компоненти за внесени камиони. Различни профили, валцувана стомана, заготовки и др. Се съхраняват и режат с помощта на подходящото технологично оборудване в празния участък. На механичната площадка с помощта на струговане, фрезоване, пробиване, пробиване, шлифовъчни машини и друго оборудване се произвежда широка гама от части и възли за ремонт на подвижен състав. Ковашкият цех произвежда редица оригинални части, включително пружини както за камиони, така и за работа в стопанството.

Задвижващи колела на автомобила

Автомобилният завод използва максимално възможностите на диагностичната линия. Което дава възможност, наред с други неща, да се извърши държавният технически преглед на автомобилите на компанията. Автомобилен завод, това право е делегирано на завода от КАТ. Оборудването включва диагностичен тестер за определяне на неизправности на двигателя, електронен луфтметър, газови анализатори, тестер за фарове. Спирачен тестер и диагностичен инструмент за тестване на ефективността на спирачките на ABS. Диагностичната линия предоставя възможност с висока точност за проверка на мощността на задвижващите колела на автомобили, разхода на гориво. Съдържанието на вредни емисии в отработените газове. Състоянието на системите и компонентите на двигателя.

Технологични карти

Подвижният състав, излизащ от линията, трябва да премине през поста на контролно-техническия пункт. Показателите за ефективност на експлоатационните и производствените услуги са най-убедително показани от коефициента на техническа готовност CTU на подвижния състав, равен на 0,9, т.е. в предприятието по време на поддръжка и ремонт има не повече от 10% от подвижния състав , ако говорим за вътрешни камиони. Поради по-високата си надеждност, KTU са дори по-високи за автомобили на чужди марки, докато разходите за ремонт, напротив, са намалени. Разработването на технологични карти за поддръжка и ремонт на превозни средства се извършва в съответствие с инструкциите на ръководство за експлоатация на превозни средства и сервиз.