Автоматични скоростни кутии

Автоматични скоростни кутии

Собствениците на автомобили

Всяка година автоматичните скоростни кутии стават все по-популярни сред собствениците на автомобили, които са оценили тяхната гъвкавост и значително опростяване на шофирането. Такива трансмисии обаче имат един съществен недостатък, а именно тяхната посредствена надеждност. Автоматични скоростни кутии. Ако механиците могат да обслужват 300-500 хиляди километра без основен ремонт. Тогава не е необичайно автоматичните машини да се нуждаят от основен ремонт вече при пробег от 100 хиляди километра. Нека поговорим по-подробно за най-надеждните автоматични скоростни кутии. Още през миналия век. В началото на деветдесетте, пет степенна скоростна кутия от немския производител ZF започва да се използва върху автомобилите на BMW.

Автоматични скоростни кутии

Такава кутия първоначално е била предназначена за топ изпълнителните седани от серия 7. Автоматични скоростни кутии. А по-късно е започнала да се инсталира на други автомобили от тази немска марка и на британските премиум автомобили B entley и A ston M artin. Тази трансмисия имаше подсилен метал, тя лесно издържаше на значителни натоварвания по време на работа. А ресурсът й достигаше 500-600 хиляди километра без основен ремонт. Тази пет степенна автоматична скоростна кутия ZF5HP революционизира пазара на автоматични трансмисии, отличава се с надеждност. Разсейвайки мита за ненадеждни автоматични машини, които рядко издържат повече от 100 000 пробега. В същото време беше възможно да се гарантира липсата на критични неизправност.

Сервизни дейности

Само ако собственикът на автомобила извърши необходимите сервизни дейности своевременно и не спести от планирани ремонти. Ето защо беше наложително да посещавате сервиза на всеки 100-150 хиляди километра километра, като променяте всички износени консумативи в тази машина. Една от най-надеждните трансмисии е 4-степенната модификация U 340 E от японския производител A isin. Автоматични скоростни кутии. Първоначално тази трансмисия е била предназначена за автомобили Toyota, а по-късно е била успешно използвана и за други японски и европейски автомобили. Такава скоростна кутия се отличава със своята издръжливост, има опростен и надежден дизайн и всичко, което трябваше да направи собственикът на автомобила, беше да извърши своевременно сервиз на маслото, като смени течността на трансмисията.

Продължителността на живота

Благодарение на опростения си дизайн тази трансмисия може лесно да бъде възстановена дори при огромни писти след което кутията изминава още 200-300 хиляди километра, без да създава особени проблеми на собственика на автомобила. Всъщност продължителността на живота на тази трансмисия не се различава от експлоатационния живот на самото превозно средство и неговия двигател. Друг дълголетен японски автоматично е пет степенна скоростна кутия на A 750 F модификация . Това предаване е направено на базата на легендарното четири степенно семейство U 340. Такава кутия има ресурс от около 700 хиляди километра. Тази трансмисия е била използвана на автомобили Lexus и Toyota, по-специално е инсталирана на джипа L и C ruiser, който с право се счита за един от най-надеждните автомобили в света.