Автокран либхер

автокран

Конструктивните характеристики

Конструктивните характеристики, присъщи на тези машини, като задвижване на четирите колела. 3-4 режима на управление. Малък радиус на завиване, големи гуми, широка следа, мощен двигател, нисък център на тежестта, осигуряват кранове с къса основа с предимства пред конвенционалните кранове и верижни кранове. Крановете с къса основа се характеризират с високи качества на всички терени и способността за маневриране без ограничения върху кална или заснежена земя. Те могат да изкачват значителни склонове. И да се движат в тесни пространства между препятствия. По-специално те се използват в собствения завод на Liebherr в Ехинген.

Автокран либхер

При настоящите обеми на внос на този клас машини, които през 2016 г. възлизаха на 30 единици за цялата ни огромна държава, е трудно да се повярва. Че преди около десет години в Русия се внасяха почти 600 единици кранове с къса база годишно. Вярно е, че сега се внасят само нови автомобили и в онези дни, при липса на такса за оползотворяване, бяха използвани над 80% от автомобилите. Трябва да се каже, че в Северна Америка, където крановете с къса основа традиционно се търсят най-много, продажбите им също спадат значително поради спада на пазара на петрол и газ. Това се доказва от клиентите, които са ги експлоатирали. Освен това, доста LTL 1080 кранове все още са в експлоатация. Автокран либхер.

Характеристиките на кранове

Сравнителна таблица на характеристиките на кранове с къса основа с товароподемност 90 t. По време на този труден период обаче Либхер реши да представи два напълно нови модела с очакването за увеличаване на търсенето в дългосрочен план. Като по този начин отбеляза завръщането си в този пазарен сегмент след 20-годишна пауза. Предишен опит от 80-те до 90-те години. включваше производството на LTL 1030 и LTL 1080с товароподемност съответно 30 и 80 тона, както и редица други модели. През този период са произведени общо около 330 крана с кратко шаси Liebherr. Въпреки че крановете от серия LTL не спечелиха значителен пазарен дял. Те бяха много успешни машини.