Автентичността на моторното масло

Автентичността на моторното масло

Използваното моторно масло

Добре известно е, че липсата на критични неизправности на двигателя до голяма степен ще зависи от качеството на използваното моторно масло. Собственикът на автомобила трябва не само да обслужва двигателя своевременно, но и да използва висококачествено и оригинално масло. За съжаление, днес в продажба често можете да срещнете фалшификати с ниско качество, чието използване може да навреди на двигателя. Нека поговорим по-подробно за това как сами да проверите автентичността на моторното масло, като си гарантирате липсата на сериозни проблеми с двигателя. През последните години дори специализирани автокъщи продават нискокачествено масло, което по външния си вид пригинала.

Автентичността на моторното масло

Освен това се фалшифицират не само скъпо синтетично масло, но и по-евтини полусинтетици, които се търсят на пазара. Следователно, дори когато купуваме относително евтино масло, ние все още рискуваме да се сблъскаме с фалшификат и впоследствие цената на ремонта на двигателя ще бъде изключително висока. За да намалите донякъде вероятността от придобиване на фалшификат, трябва да правите покупки на масло изключително в специализирани магазини. Но не и на пазари или в супермаркети, където често има специални отдели за шофьори. Разбира се, можете да се сблъскате с фалшификат дори когато правите покупка в голяма специализирана автокъща. Но въпреки това те следят качеството на офертата и вероятността да ви бъде продаден сурогат е много по-ниска, отколкото на обикновените пазари.

Производители на масло

Проверка на уебсайта на производителя на масло. Днес много производители на масло позволяват да се проверяват техните продукти на официалния уебсайт с помощта на баркод. Това ще ви позволи да проследите къде е доставена определена партида масло и дали нейният номер и QR код съответстват на данните на уебсайта. Смята се, че това е най-добрият начин да се предпазите от закупуване на ниско качествени смазки. Резервоарът за моторно масло трябва да е с високо качество и да не показва признаци на повреда. Днес производителите правят пластмасови кутии с различни холограми и сложни релефи, така че ще бъде проблематично да се направи такъв оригинален контейнер в занаятчийски условия.